Helsefagelever i stor redningsøvelse

I går var et knippe med elever fra skolen vår med på en stor øvelse hvor de simulerte flere skadde. Røde kors hadde regien, og både politi, ambulanse og luftambulande var involvert i redningsøvelsen. 

Skriv ut

Tre elever fra vg1 helse- og oppvekstfag, og tolv elever fra vg2 ambulansefag var så heldige å få være med som markører i øvelsen som redningstjenestene hadde på Vatne i går. Scenarioet for øvelsen var en stor ungdomsfest med 60 deltakere hvor noen hadde havnet i vannet og noen kjørte båt og krasjet. 

I scenarioet ble flesteparten tatt hånd om av lokalbefolkningen, men 20 mennesker kunne ikke gjøres rede for. Det var med andre ord mange det måtte søkes etter og finnes. Elevene fikk som markører simulerte flere ulike typer skader, mellom annet hoggormbitt, brukket ben, hofte/ryggskade, hodeskade, diabetesanfall og overstadig beruselse. 

Vatne/Tennfjord Røde Kors hadde hovedansvar for øvelsen, med flere frivillige fra både Brattvåg, Ålesund og Spjelkavik Røde kors. I tillegg til de frivillige var det koordinering mellom Sunnmøre politikammer, AMK og Luftambulansen ved Ålesund sykehus. For elevene våre var dette en helt uvurderlig opplevelse og erfaring, med et tydelig innblikk i hvordan helsefaglig kompetanse kan bruker ute i felt og arbeidsliv. 

Dagen var både svært lærerik og minneverdig for elevene våre, bildene taler for seg!

Kontakt