Helsefag på tvers av kulturer

Onsdag 11. mai fikk elevene våre ved vg2 Ambulansefag besøk av to jenter fra Ukraina. De er begge 17 år, og studerte helsefag i hjemlandet før de måtte flykte. De hadde veldig lyst til å komme på besøk til oss, og det var kjempefint å få anledning til å vise dem rundt på skolen vår. 

Skriv ut

Denne dagen var det gjengen fra ambulansefag som stilte opp som verter. Elevene viste dem rundt på skolen og tok dem også med til kantina for å spise lunsj sammen. Ettersom ambulansefagelevene skulle ha opplæring i førstehjelp for elevene våre på ITO, fikk de også være med på dette.

Det ble en svært hyggelig dag, og ikke minst lærerik for begge parter da de har et felles oppdrag med å utdanne seg innen helsefag. Samtidig har de en svært ulik livssituasjon som også gir rom for refleksjon og ettertanke. Det er svært viktig at vi nå inkluderer og tar imot ungdommer som kommer hit, slik at de kan møte andre ungdommer og kjenne på et fellesskap. Vi er som skole svært opptatt av inkludering, og dette besøket var derfor både hyggelig og veldig lærerikt for oss.