Fransk III i Paris

Gleden var stor da vi endelig fikk ja til å reise til Paris med fransk III forrige uke, etter at vi søkte og fikk støtte til et reisestipend fra Michael Width Endresens fond. Turen til Paris gikk fint, og elevene ble plassert hos sine respektive vertsfamilier. 

Skriv ut

Elevene gikk på språkskole hver dag, og ettermiddagene ble fylt med forskjellige aktiviteter og kulturelle besøk. Læreren på språkskolen synes elevene var flinke og flittige, både intéressés et intéressants.

Temaer på skolen var både politikk, kultur og mat, og alle elevene smakte på snegler! På språkskolen var de seks elevene i egen gruppe, så læringsutbyttet var stort. I tillegg snakket læreren kun fransk! Hos familiene også snakket de fransk, og alle synes de har blitt bedre både til å forstå og snakke fransk i løpet av uken i Paris.

Vi fikk også med oss besøk i Louvre og Versailles, samt at vi har tilbakelagt noen titusener av skritt rundt om til kjente severdigheten i Paris.

En uke går fort, og fornøyde etter en vellykket uke landet vi på Vigra på fredag. Trist fordi det var omme, men gledelig for fransklæreren dere; fire av de seks skal til Frankrike til høsten og studere fransk videre. Ingen tvil om at et sånt opphold trigger lysten til å lære seg enda mer fransk.

- Fransklærer Ellen Søreide Grytten